Klimatýden! Společně jsme zažili projekt se spoustou informací a různorodými aktivitami.
Jedno měly společné, s vážností, ale optimismem se zamyslet, jak potraviny a příprava jídla ovlivňuje naše měnící se klima.
Kvalita a původ potravin, uhlíková a vodní stopa potravin, lokální potraviny, zamyšlení, co můžu sám ovlivnit, jak správně a šetrně hospodařit.
To vše jsme zvládli!
Vyseli jsme řeřichu a kedlubnu, zasadili macešky a chryzantémy a uložili shrabané listí do kompostéru.
Z ovoce a zeleniny si připravili chutné smoothie a připravili pomazánku z bazalky.
Vytvořili jsme plakáty 10 + 1 pravidlo, jak omezit plýtvání jídlem.
Inspiraci a zamyšlení pro ostatní žáky naší školy umístíme na chodbu naší školy.
Vařme pokrmy okořeněné veselou přípravou a dochucené šetrným spotřebitelstvím :-)










