Základní škola Židlochovice

Turnaj ve vybíjené Hrušovany

Dne 25.3 jsme se zúčastnili turnaje ve vybíjené, který se konal na základní škole v Hrušovanech u Brna. Kromě nás se turnaje zúčastnilo ještě dalších pět škol, a to škola ze Žabčic, Rajhradu, Bratčic, Modřic a domácí Hrušovany.

 
Náš tým ve složení: Cibelenko, Kubečka, Nečas, Oblezar, Blumajer, Longin, Flajšinger, Škola, Brzobohatý, Kolářová, Furchová, Bela podal velice dobrý výkon.
 
V prvním utkání jsme nastoupili proti velice silnému soupeři ze Žabčic, se kterým jsme sehráli vyrovnanou partii, ale nakonec nás dokázal porazit. V druhém utkání jsme však již nenechali nic náhodě a zabrali a tým z Rajhradu jsme jednoznačně porazili. Ve skupině s jedním vítězstvím a jednou porážkou nás tedy čekal souboj o 3. místo, ve kterém jsme vyzvali tým z Modřic. Tento souboj jsme začali velice dobře a diktovali jsme tempo hry, kdy soupeř musel stále dotahovat naše vedení. Nicméně ke konci nám již došly síly a soupeř pár vteřin před koncem dokázal vybít jednoho našeho hráče a tím překlopit pomyslnou misku vah na svoji stranu, kdy jsme už nedokázali najít potřebnou sílu a soupeř nás tedy porazil o jednoho vybitého hráče. Smutek, který zavládl po závěrečném hvizdu rozhodčího byl na našem týmu patrný.
 
Tým během celého turnaje podal velice dobrý a vyrovnaný výkon, škoda jen, že nám chybělo trochu toho sportovního štěstí na konec, a proto jsme skončili asi na nejvíce smutném místě bez trofeje a to 4.
 
Mgr. Václav Tesař